De populariteit van social media: 45 interessante feiten

Vorige week brachten we in de serie Infographic Day een update over de laatste stand van zaken wat betreft het gebruik van social media. Zo blijkt dat Facebook nog steeds het grootste sociale netwerk van dit moment is en Twitter het snelst groeit. Deze week een vervolg met interessante feiten en cijfers, want er valt nog veel meer over social media te vertellen….

Marketeers zien kansen

De onderstaande infographic van Digital Insights laat dan ook meer zien dan het aantal gebruikers en populaire platformen. Zo gelooft 75 procent van de marketeers dat Facebook belangrijk is voor hun lead generation-strategie. Ook geeft bijna een kwart aan dat zij investeren in bloggen en het gebruik van social media. Verder blijkt uit de cijfers dat marketingleads door de inzet van social media, in vergelijking met onder andere telemarketing, bijna verdubbelen.

Mannen op Google Plus, vrouwen op Pinterest

Daarnaast blijkt uit de gegevens dat er verschillen zijn op te merken tussen mannelijke en vrouwelijke gebruikers. Zo zitten mannen vaker op Google Plus, terwijl vrouwen liever foto’s en afbeeldingen publiceren op het populaire online prikbord Pinterest. Zij pinnen niet alleen nieuwe content, want tachtig procent van de pins blijkt een ‘repin’ te zijn. Ook checken vrouwelijke gebruikers vaker in op een fanpagina van een merk dan de mannelijke gebruikers.

De populariteit van social media - 45 interessante feiten [infographic]

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s