Flexwerkers en freelancers worden duurder

De markt voor freelancers en flexwerkers trekt aan. De omzet van freelancers en flexwerkers in de Randstad steeg gemiddeld met 8,5%. HR is bereid een hoger uurtarief te betalen en flexwerkers voor meer uren in te huren.

Payrollbedrijf Tentoo ziet dat freelancers en flexwerkers in het derde kwartaal van 2013 gemiddeld een hogere uur- en dagvergoeding ontvingen in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Bovendien werden er meer uren gedraaid. De positieve trend van het vorige kwartaal zet zich daarmee door. Het onderzoek richt zich op freelancers en flexwerkers in Amsterdam, Den Haag, Hilversum, Rotterdam en Utrecht, die bij Tentoo zijn aangesloten.

Groei Randstad
Tentoo concludeert verder dat Utrecht Amsterdam nadrukkelijk op de hielen zit als meest lucratieve, grote stad voor freelancers en flexwerkers. In Utrecht zagen zij hun omzet in het derde kwartaal met gemiddeld 25% stijgen in vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2012. De stijging van de omzet bij Utrechtse flexwerkers en freelancers was vooral toe te schrijven aan de webdesigners, webdevelopers en verschillende audiovisuele functies. In Amsterdam nam de omzet van freelancers en flexwerkers afgelopen kwartaal met 6% toe. In het vorige kwartaal was er sprake van 5% stijging.

Nog hogere tarieven?
Toch maakt Paul den Ronden, financieel directeur van Tentoo, zich zorgen over de toekomst van de zzp´er. ‘Het kabinet heeft plannen om fiscale regelingen voor zzp´ers te versoberen. Indien die plannen daadwerkelijk worden uitgevoerd, dan zullen de tarieven voor freelancers en flexwerkers met tientallen procenten moeten stijgen om hen daarvoor te compenseren.’

© PenOactueel

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s